Wednesday, April 30, 2008

haymarket/chi/il/05/1886



u znak sećanja na sećanje na događaje koji su inspirisali međunarodni dan rada


i! pub brod
29. novembra 36, beograd

sreda, 30/04/08
2000-0200

holden caulfield i a@superstudio

///hej-haj, brigade///
radni doček prvog maja
indie/twee/power pop/alt.country


drugarice, dođi! i ti, druže!
naše pregalaštvo ne sme zalud biti!

Tuesday, April 01, 2008

#437

danas sam na jednom prijateljskom blogu pročitao delimičnu, ali dobru definiciju časopisa huper, gde se tvrdi da je to 'naš mesečnik sa najboljom filmskom rubrikom'.

nemam zamerki, što bi pravnici rekli, 'u tom delu' -- gavrilo petrović ne duži o karijeri anga leea ali kaže sve što želimo da znamo, a pride briljira u pregledu leejevih 10 filmova; dimitrije vojnov nas o jubilarnom povodu vodi po toposima hitchcockove vrtoglavice; slobodan freedom vujanović (uz ilustratorsku podršku grafičke zvezde aleksandra maćaševa) kasapi lažni snuff... ljubitelji tv serija pronaći će u novom broju hupera txt o prison breaku i kratke prikaze noviteta -- pushing daisies, lipstick jungle i cashmere mafia (pišu, respektivno: wicked girl, miško bilbija i aleksandra nikšić). ne zaboravimo ni filmske recenzije. ni pregled dvd-ova, opet bilbijin.


ono što kolega blogger nije pominjao je sledeće:
1) huper je naš mesečnik sa najboljom muzičkom rubrikom. a tamo: prti bee gee, sebastian tellier, kaki king, portishead, erykah badu, black kids, etiketa hyperdub, r.e.m. (album po album, kao i pregled pesama koje su obradili), naked, roisin murphy, the teardrop explodes, txt luke ivanovića o tome kako da postanete dj i... svojevrsna tema broja -- konceptualni albumi, rok opere, tribute i cover albumi, uz mali osvrt na domaće doprinose u tim poljima. pišu: svetlana đolović, uroš milovanović, vladimir petković, sonja rajin, ana vučković, slobodan vujanović, vladimir pavić. da, i recenzije, svakako...
2) huper je naš mesečnik sa najboljom pop lit rubrikom. oto oltvanji ovoga puta piše o davidu morrellu, čoveku koji je, da izvinete, stvorio ramba. i još ponešto.
3) huper je naš mesečnik sa još nekim rubrikama, gde imate i marčelovu kolumnu (ovoga puta o nastupu sky wikluha i ajs nigrutina u vip velikom bratu), lice u lice sa upitnikom a la uncut koji je popunio wikluh. kao i jedan zabavan psiho test koji je zakuvao izvesni doktor milutin, a u kome aludira na to da (i sledi rogobatna jezička konstrukcija, čisto da bi se poštovao zadati format)
4) huper je naš mesečnik koji dizajniram ja.

glavna+odgovorna urednica počinje da se buni što huper količinom txta sve više podseća na nekakav akademski zbornik. cena od 109 dinara obezbeđuje vam verovatno najbolju kupovinu u domenu zbornika tekstova, uz primedbu da huper izgleda kao... lep zbronik tekstova ;)
Powered By Blogger